CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mencari sinar~

Photobucket

aku dan sesuatu~

aku dan sesuatu~
something unexpected alwayz appears in our life,..is this fate or only a coincidence.....Allah knows everything.....

*i'm not a writer, i'm a mere volunteer missionary n storyteller*

"Inna Fatahnaa Laka FathanMubinaa"

Menarik di dalam~

Thursday, June 28, 2012

Tips nak mengorat dan mintak couple


Perhatian kepada semua lelaki!

Sebelum nak mengorat perempuan dan ingin menjalinkan hubungan dengan mereka buat dulu 5 perkara ni, kalau pas baru layak nak ngorat dan kapel!
1) Pergi kat depan cermin. (kalau boleh cari cermin yang penuh boleh nampak seluruh tubuh badan)
2) Berdiri sambil melihat diri sendiri dari atas sampai bawah dan berkata:
    i) “Hensem ke aku ni?”
   ii) cukup ke aku solat 5 waktu?
  iii) Layak tak aku jadi imam di masjid bila dapat tawaran jadi imam tarawih nanti?
  iv) Macammana aku baca Quran? Adakah dah perfect semua tajwid? Sedap tak aku baca Quran?
   v) Cukup ke ilmu agama aku? Bab fiqh, akidah, Quran sunnah, usuluddin, ilmu nahu & saraf?
3) Genggam tangan kuat-kuat sambil pandang cermin (buat gaya penumbuk)
4) Tumbuk cermin bagi pecah dan sampai tangan berdarah!
5) Bila tangan dah berdarah, pergi toilet ambik wuduk solat sunat 2 rakaat!

*Haaaa... bila dah berjaya buat semua benda kat atas ni barulah boleh ada hati nak ‘mengorat’ dan mintak ‘kapel’! persoalannya, mampukah?! Hahaha....


*SARCASM*


3 comments :

Hafiz xDD said...

eleh..sampai tumbuk cermin sampai pecah,takleh menzalimi diri sendiri :P

perempuan pulak sebelum terima orang ngorat kena check ni dulu :-

1)duk kat bilik,tengok sekeliling..bersih tak>? pastu keluar bilik tengok dalam/luar rumah..bersih tak?..kalau bersih kita paslah

2)pergi dapur tengok sink,banyak tak pinggan/mangkuk yang tak cuci lagi?kalau tak dek..kira paslah

3)pandai tak memasak?kalau tolong ibu memasak pun malas so jangan haraplah orang nak mengorat haha xD

4)percakapan/budi bahasa..kalau asyik duk jerit2/marah2 adik2 tu hmmm no commentlah

5)yang lain fikir2lah sendiri..fening dah duk fikir :)

Hafiz xDD said...

eleh..sampai tumbuk cermin sampai pecah,takleh menzalimi diri sendiri :P

perempuan pulak sebelum terima orang ngorat kena check ni dulu :-

1)duk kat bilik,tengok sekeliling..bersih tak>? pastu keluar bilik tengok dalam/luar rumah..bersih tak?..kalau bersih kita paslah

2)pergi dapur tengok sink,banyak tak pinggan/mangkuk yang tak cuci lagi?kalau tak dek..kira paslah

3)pandai tak memasak?kalau tolong ibu memasak pun malas so jangan haraplah orang nak mengorat haha xD

4)percakapan/budi bahasa..kalau asyik duk jerit2/marah2 adik2 tu hmmm no commentlah

5)yang lain fikir2lah sendiri..fening dah duk fikir :)

Delisha Haseena said...

kami prmpm mmg xsuka dingorat, tp kami suka lelaki gentle trus dtg rumah masuk minang...haaa... ada fhm?? stakat masak, kmas rumah smua tu no hal lah, mmg org pmpn pun yg buat slama ni, ada lelaki nk buat???? cr nfkah pun blum tntu...klu dh cr nfkah pun blum tntu dpt bg nfkah dgn baik...siap kdekut lg.....

KHAZINATUL ASRAR~

copy this to your blog
Photobucket

Semoga bermanfaat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mari berbicara bersama...~